Composiet douchewanden

Composiet douchewanden geven de doucheruimte een hedendaagse inrichting en ook op vlak van onderhoud is dit een uitstekende optie. De wanden in composiet zijn zeer solide en kunnen in vrij grote breedtes en hoogtes in één stuk worden geplaatst. Bij grotere oppervlakten die meerdere stukken composiet douchewand vereisen wordt gewerkt met een minimale naad.

Waterdichte afwerking in elk detail

Bovendien wordt er achter de wandbekleding nog een waterdichte bekleding voorzien om zeker te zijn dat er nooit vochtproblemen kunnen opduiken. De vrije hoeken worden dan weer afgewerkt met fijne alu hoekprofielen om ook daar slijtage en doordringend vocht te voorkomen. De composiet douchewanden platen worden steeds geplaatst nadat de douchebak er staat. Hierna zagen wij deze op maat voor de finale plaatsing.

In de meeste ruimtes kan de eigenlijke wandplaatsing in enkele uren tot een dag werk worden uitgevoerd. Wij stemmen steeds de werken af met de loodgieter om de plaatsing van de rest van de badkamer of doucheruimte zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Wat is composiet eigenlijk?

De naam composiet bevat het Franse werkwoord “composer”, wat samenstellen betekent. Composiet douchewanden zijn dan ook een combinatie van meerdere materialen. Ze bestaan eigenlijk in heel veel uitvoeringen, afhankelijk van de precieze toepassing. Het belangrijkste element is hars, dat gaat namelijk zorgen voor de wapening en binding tussen de andere vul- en versterkingsmiddelen.

Een aantal courante materialen voor composiet zijn onder andere glasvezel, kevlar, koolstofvezel. Er worden ook natuurlijke vezels gebruikt zoals hennep en vlas. Composiet wordt vaak toegepast als een alternatief voor bijvoorbeeld natuursteen of ook voor houten of kunststof oppervlakken.

Wat zijn enkele voordelen van composiet douchewanden?

  • High-end afwerking
  • Naadloos voor vrij grote oppervlaktes
  • Uitmuntend waterdicht
  • Zeer solide
  • Weinig onderhoud nodig
  • Kan niet roesten
  • Weinig hechting van kalkaanslag of zeepresten
  • In diverse kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar
  • Makkelijk te bewerken

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is cruciaal. ASAD gidst u graag door de vele creatieve mogelijkheden van douchewanden (en eventuele spatwanden of andere aankledingen). We gaan daarbij resoluut voor stijlvolle, innovatieve en onderhoudsvriendelijke materialen.

Opmeting

De volgende stap in uw doucheproject is het plan. Wij meten de hele ruimte zorgvuldig op en gieten uw project in concrete tekeningen en 3D-plannen zodat de latere plaatsing vlot en zonder onverwachte verrassingen verloopt.

Plaatsing

We staan zelf in voor het plaatsen van de douchewanden. Dit volgens de uitzettingscoëfficiënten van het materiaal.

Heeft u daarna nog iemand nodig om uw lavabotabletten te plaatsen in hetzelfde materiaal? Dan kunnen wij indien gewenst ook deze coördinatie en plaatsing in handen nemen.

Stuur ons een bericht

3 + 1 = ?

Dieter Timbreur

A Shower A Day (ASAD)
by Recom comm. V
BE0843424995

Gsm: +32 474818035
Adres: Heinestraat 21, 9970 Kaprijke
E-mail: info@asad.be

Afspraak na telefonisch contact of e-mail