Keramiek douchewanden

In de afwerking van natte ruimtes, zwembaden, gevels en dus ook douches hebben keramiek douchewanden de jongste decennia furore gemaakt als een zeer betrouwbaar en flexibel in te zetten materiaal voor tal van projecten. Keramiek is een waardige concurrent voor afwerkingen natuursteen omdat het op vlak van levensduur en onderhoudsvriendelijkheid eigenlijk even goed scoort. Voor de rest zijn het veelal de stijl en het esthetische aspect die de doorslag geven in de keuze van onze klanten om al dan niet voor keramiek douchewanden te gaan.

Wat is keramiek bekleding?

Keramiek douchewanden zijn niet te verwarren met de keramische tegels of mozaïeken, die je bij ons overigens ook niet in het gamma zult vinden. Al is het materiaal wel hetzelfde als wat je bijvoorbeeld op hedendaagse tegelvloeren kan vinden, maar dan in veel grotere oppervlakken uitgewerkt en bijgevolg ook naadloos. Het is op die manier een strakkere high-end afwerking.

In tegenstelling tot natuursteen is keramiek vervaardigd door menselijk toedoen. Het is gebakken aarde met mineralen waar dan kunstmatig ook effecten en schakeringen aan worden toegevoegd. Verder wordt er ook een waterdichte glazuurlaag aan toegevoegd die de eigenlijke kleur ook gaat bepalen.

Wat zijn de voordelen van keramiek douchewanden?

  • High-end afwerking
  • Kleurvast, krasbestendig en UV-bestendig
  • Naadloos voor vrij grote oppervlaktes
  • Uitmuntend waterdicht
  • Zeer solide
  • Lange levensduur
  • Weinig onderhoud nodig
  • Weinig hechting van kalkaanslag of zeepresten
  • Beschikbaar in diverse kleuren formaten
  • Ook grotere afmetingen mogelijk

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is cruciaal. ASAD gidst u graag door de vele creatieve mogelijkheden van douchewanden (en eventuele spatwanden of andere aankledingen). We gaan daarbij resoluut voor stijlvolle, innovatieve en onderhoudsvriendelijke materialen.

Opmeting

De volgende stap in uw doucheproject is het plan. Wij meten de hele ruimte zorgvuldig op en gieten uw project in concrete tekeningen en 3D-plannen zodat de latere plaatsing vlot en zonder onverwachte verrassingen verloopt.

Plaatsing

We staan zelf in voor het plaatsen van de douchewanden. Dit volgens de uitzettingscoëfficiënten van het materiaal.

Heeft u daarna nog iemand nodig om uw lavabotabletten te plaatsen in hetzelfde materiaal? Dan kunnen wij indien gewenst ook deze coördinatie en plaatsing in handen nemen.

Stuur ons een bericht

1 + 7 = ?

Dieter Timbreur

A Shower A Day (ASAD)
by Recom comm. V
BE0843424995

Gsm: +32 474818035
Adres: Heinestraat 21, 9970 Kaprijke
E-mail: info@asad.be

Afspraak na telefonisch contact of e-mail