Natuursteen douchewanden

Natuursteen douchewanden zijn een van de meest tijdloze materialen voor de afwerking van doucheruimtes en badkamers. Zowel bij moderne als meer traditionele interieurs heeft natuursteen zeker nog zijn plaats. Het materiaal wordt geroemd door de stevigheid en de duurzaamheid. Een douchewand in natuursteen gaat in principe voor de eeuwigheid mee, en dat met beperkt onderhoud. En uiteraard zijn de op maat gezaaagde blokken nagenoeg naadloos te plaatsen.

Welke soorten natuursteen zijn geschikt voor doucheruimtes?

Natuursteen omvat natuurlijk heel wat soorten gesteente, elk met hun eigen structuren en kleurschakeringen. Wij werken vooral veel met graniet, kwartsiet en marmer voor douchewanden.

1. Graniet

Graniet vind je in talloze verschillende soorten en kleuren. Op vlak van robuustheid voor de lange termijn is dit een topper. Er wordt niet voor niets gesproken over een “granieten jubileum” wanneer een koppel 90 jaar getrouwd is. Het is een gesteente dat ontstaat door gestolde magma. Hierdoor is het een van de hardste materialen die er bestaan. Het is ook kalkvrij, dus uitstekend voor in de badkamer, je zal er geen kalkaanslag op zien.

2. Kwartsiet

Kwartsiet bestaat vooral uit kwartsmineralen. De basis van kwartsiet is eigenlijk zandsteen, waaraan het dan ook de typerende structuur en kleur dankt. Ook dit is een zeer hard en robuust materiaal. Het wordt in verschillende afwerkingen aangeboden zoals gepolijst, (half)ruw, geborsteld of geschuurd. Dit combineert voor een stuk het uitzicht van marmer met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van graniet.

3. Marmer

Marmer is wellicht het eerste gesteente waar je aan denkt bij natuursteen. Dit is al jaren een tijdloze keuze vanwege de heel brede waaier aan kleuren, aderstructuren en andere diverse eigenschappen die veelal volledig aan de natuur te danken zijn. Het past eigenlijk ook zowel in klassieke als moderne interieurstijlen en leent zich uitstekend voor douchewanden.

Wat zijn de voordelen van natuursteen douchewanden?

  • High-end afwerking
  • Naadloos voor grote oppervlaktes
  • Gaat voor de eeuwigheid mee
  • Zeer solide
  • Weinig onderhoud nodig
  • Weinig hechting van kalkaanslag of zeepresten
  • In zeer diverse kleuren en (natuurlijke) structuren verkrijgbaar
  • Op maat gezaagd

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is cruciaal. ASAD gidst u graag door de vele creatieve mogelijkheden van douchewanden (en eventuele spatwanden of andere aankledingen). We gaan daarbij resoluut voor stijlvolle, innovatieve en onderhoudsvriendelijke materialen.

Opmeting

De volgende stap in uw doucheproject is het plan. Wij meten de hele ruimte zorgvuldig op en gieten uw project in concrete tekeningen en 3D-plannen zodat de latere plaatsing vlot en zonder onverwachte verrassingen verloopt.

Plaatsing

We staan zelf in voor het plaatsen van de douchewanden. Dit volgens de uitzettingscoëfficiënten van het materiaal.

Heeft u daarna nog iemand nodig om uw lavabotabletten te plaatsen in hetzelfde materiaal? Dan kunnen wij indien gewenst ook deze coördinatie en plaatsing in handen nemen.

Stuur ons een bericht

0 + 5 = ?

Dieter Timbreur

A Shower A Day (ASAD)
by Recom comm. V
BE0843424995

Gsm: +32 474818035
Adres: Heinestraat 21, 9970 Kaprijke
E-mail: info@asad.be

Afspraak na telefonisch contact of e-mail