Kamerplanten in de badkamer? Natuurlijk!

De laatste jaren zien we steeds vaker kamerplanten opduiken in de badkamer. Wanneer je even gaat grasduinen op Pinterest vind je talloze voorbeelden. Een groene en natuurlijke touch in de badkamer is dus helemaal in. Wij geven je graag een paar leuke suggesties mee.

Aloë Vera

Dit plantje is meer dan een ingrediënt van je shampoo, conditioner of je andere verzorgingsproducten. Het overleeft zeer goed in vochtige ruimtes. Met een leuke pot vind je zeker een mooi plekje voor je Aloë Vera in de badkamer.

Sanseveria’s of vrouwentongen

De tijd dat de sanseveria een cultplant was in de Vlaamse dorpscafés ligt al even achter ons. Vandaag zijn sanseveria’s helemaal in als kamerplant. Bijkomende troef: in de badkamer zijn ze uitstekend om de lucht te filteren en de vochtigheid te reguleren. Zorg er wel voor dat je sanseveria niet in de zon hoeft te staan.

Scindapsus

Een hangplant is uitstekend om een stukje leuke overwoekering te geven aan de muur of de wand van de douche of het bad of boven een toilet. Ze helpen bovendien om de lucht in de badkamer en overleven er makkelijk.

Orchidee

Ietwat verrassend misschien, maar een orchidee houdt het ook wel uit in de badkamer. Ideaal om wat frisse kleuren te brengen. Combineer of contrasteer naar hartenlust met de kleuren van je wanden of meubilair.

Varen

Varens hebben luchtvochtigheid nodig en zijn dus ideaal om in de badkamer te overleven. Je vindt er ongetwijfeld eentje met een mooie bladvorm.

Bromelia

Bromelia’s vind je in diverse leuke kleuren en ze gedijen ook erg goed in de badkamer. Gewoon opletten dat je ze niet te veel water geeft en ze zullen onverwoestbaar groeien. Een rijtje bromelia’s wordt sowieso een toffe blikvanger.