One-material rooms
Werk uw badkamer af in één materiaal

De wereld van interieurontwerp evolueert voortdurend, en een opvallende trend die steeds meer aandacht trekt, is het gebruik van slechts één materiaal in badkamers. Deze benadering van design, die minimalistisch en toch verfijnd is, heeft de kracht om een ruimte een gevoel van eenheid en sereniteit te geven. In dit artikel duiken we dieper in op de trend van badkamers met slechts één materiaal en ontdekken we de charme en voordelen ervan.

Een knipoog naar het verleden

De badkamers die met één materiaal worden afgewerkt kennen we al uit de jaren ’80. Maar vandaag zijn ze helemaal terug en strakker dan ooit tevoren.

Wanneer u het juiste materiaal kiest, kunt u uw badkamer omtoveren in een indrukwekkende, uniforme en speciale ruimte. Het kauwgomroze uit de tijd van toen laten we weg, denkt u vooral aan een badkamerrenovatie met bijvoorbeeld witte of pasteltinten.

In plaats van te werken met gipsplaten, wandtegels op een halve muur of een bonte verzameling materialen neemt u hetzelfde materiaal van vloer tot plafond en van muur tot muur voor een harmonieuze en moderne badkamer.

De essentie van eenvoud

Een badkamer met slechts één materiaal is een uiting van eenvoud en minimalisme. Het idee is om de ruimte te ontdoen van overbodige elementen en te focussen op het gebruik van één kenmerkend materiaal voor vloeren, wanden en zelfs meubels. Dit resulteert in een strakke en samenhangende uitstraling die rust en orde brengt in de badkamer.

Keuze van materialen

De keuze van het materiaal speelt een cruciale rol in het definiëren van de esthetiek van een badkamer met slechts één materiaal. Veel voorkomende keuzes zijn marmer, beton, hout en zelfs glas. Elk materiaal brengt zijn eigen unieke karakter en textuur met zich mee, waardoor ontwerpers de vrijheid hebben om de sfeer van de badkamer nauwkeurig te bepalen.